I loVe Design

I loVe Design

Thursday, 28 February 2013

1 more...

Andainya dapat engkau mendengarkan suara dihatiku melagukan rindu,
Kiranya engkau mampu mentafsirkan setiap bait kata-kata yang terucap,
Pasti dirimu kan memahami harapan kasih yang terbina sekian lama di sudut hatiku hanyalah untukmu,
Bukanlah aku sengaja melindungi rasa di jiwa, namun bimbang diri kan terleka, 
Hanyut dibuai angan dan mimpi indah hingga terabai segala cita,
Sedang khayalan tak menjanjikan segunung kebahagiaan sebagai mahar hantaran,
Apakah mungkin engkau mengerti setiap cinta yang dilafazkan, bukanlah sekadar mainan tetapi sebuah janji,
Kiranya engkau bisa mentafsirkan setiap bait kata-kata yang terungkap, 
Pasti dirimu dapat melihat rahsia kasih yang terpendam sekian lama di sudut hatiku...


Lirik lagu: Nasyid Devotees
Tajuk: Mahar Cinta

Copy from Merahitujambu


Kalau kita dah tau siapa jodoh kita, tak seronok lah. Sebab tu Allah gives a surprise for us. Mesti kita akan cakap "La tak sangka kau jodoh aku !" Ahahahaha *pengsan ♥

# Pertemuan itu ada, tetapi jodoh tetap kekal sebagai rahsiaNya. (",)

Wednesday, 27 February 2013

Nukilan aku...


Ya Allah, Aku dah cuba...


Aku sedang berubah



Aku Suka Dia

Aku lihat dia di sana,
Aku ingin mendekatinya,
Aku cuba menghampirinya,
Lalu aku menyapa dia,
Dia pun membuka bicara,
Dan aku mulai mengenalnya,
Kita mula bermain mata,
Mula timbul rasa bahagia,

Bila dia mendekati diriku,
Hati ku rasa sesuatu,
Bila dia senyum pada diriku,
Hati ku rasa tak menentu,
Kekadang hatiku bertanya,
Adakah dia dah berpunya,
Kerana diriku berasa aku jatuh hati padanya,

Aku ingin memilikinya,
Aku ingin menjaga dia,
Aku ingin mencinta dia,
Aku ingin hidup dengannya,

Bila dia mendekati diriku,
Hati ku rasa sesuatu,
Bila dia senyum pada diriku,
Hati ku rasa tak menentu,

Mungkinkah aku kan berjumpa dengannya,
Untuk meluahkan rasa,
Mungkinkah aku kan berdiam diri saja,
Menunggu cinta darinya.
Ya...aku akan menunggu cinta darinya....
Tetapi aku tak tahu sampai bila aku harus menunggu,
ALLAH yang Maha Mengetahui segala..
AKU SUKA DIA....


Tuesday, 26 February 2013

Dalam Diam

Dah lama benar aku tak meluahkan isi hati aku dalam blog ni..ye lah...aku dah ade teman setia aku..SI DIARI...hehe....lebih personal...dn tak terlampau terbuka....tapi entahlah kenapa hari ni aku rase terdetik nak luahkan dalam blog ni...aku tahu xde sape pn yg akan bace sbb blog ni mcm xwujud jer..hehe...
Malam ni aku nak luahkn isi hati aku yg dah lama terbuku....
Sebenarnya orang yang aku cari sbnarnya mmg wujud...dn aku tak berangan2 tinggi..mmg org sprti yg aku nak mmg ada...aku dh knal die..rupa dia...aku dh lihat die dgn mata kpala aku sndiri...aku dh thu tntg krjaya die...dn bnyk pkra yg dh aku tahu tntg dia...tapi nk buat macam mana....dia xnak mengenal aku....dia xsudi nak kenal aku...die xnampak aku....die xkisah psal aku...die xpedulikan aku langsung...dn aku sedar mmg aku xlayak untuk die...bg aku die seorang yg perfect...mmg apa yg aku nak smua ada pada die...mmg ada...tp sayang....aku cuma dpt mmerhati dia dri jauh...jarak yg sgt jauh....
Kenangan lama...aku dan dia...kenangan aku dn dia bg aku mmberi 1000 kemanisan buat aku...tapi bg dia....mungkin dia lgsung xsedar akn kewujudan kenangan itu....xpelah..aku tak kisah pn...sebab aku tahu...jodoh aku di bawah kuasa ALLAH....KUASA ALLAH...mungkin bukan sekarang....tapi yg akan datang...mungkin dia nama yg telah tertulis di Luh Mahfuz......
Menunggu dalam diam.....biarkan masa yg memberikan jawapannya....