I loVe Design

I loVe Design

Friday, 30 December 2011

Sedarlah Hany Farhany

Tepat jam 3 pagi..aku coretkan luahan hati ini...em..kamu smua prnah brcinta tak?? pasti rmai di kalangan kamu prnah bcinta kan?? ade yg bahagia, ada yg sengsara, aada yg derita, ada yg kekal, ada yg bjauhan dn sebagainya dlm pcintaan ni. knp ana nk ckp tntg bab CINTA ni..em..ana pn heranlah..tiap kali bukan Facebook..on9..pasti xkan lari dari post tntang CINTA..sikit-skit bce wall org 2..post tntg cinta..cinta..cinta..naik muak kdang2 tu..tp tetap tkan butang 'LIKE'..hehe..em..agaknya ni musim BERCINTA kot..entahlah..no komen..2 hak masing-masing...
Berkenaan dgn topik di ats..sedarlah Hany Farhany...jgan trlalu cepat trjebak dlm lembah cinta..dlm lautan cinta..dlam sungai cinta..dlam tasik cinta...Jangan trlalu cepat sukakan sesorang...kamu mahu hati kamu trluka lagi?? kamu mahu hati kamu kecewa lagi?? kamu mahu kamu btepuk sebelah tngan lagi?? sedarlah..tepuk sebelah tgan mmg xkn brbunyi...lainlah kalu tangan yg sblah 2..tpuk kt dinding ke..meje ke..pipi ke...pasti berbunyi...tolonglah Hany Farhany..jangan trlalu cepatkn suka kan dan cintakan seseorang...jangan terlalu lemah prasaan kat lelaki...tologlah..2 hanya mainan perasaan...kamu ingat kalu si dia slalu 'like' status kamu..si dia sukakan kamu??cintakn kamu?? kamu ingat klu si dia slalu blas cit cat kamu..si dia sukakn kamu?? cintakan kamu?? kamu ingat kalau si dia komen ap2 yg ade di wall kamu, si dia sukakn kamu?? cintakan kamu?? kamu ingat kalau si dia lyan kamu dgn baik, si dia suka kan kamu??cintakan kamu?? kamu ingat kalu si dia request frenz kt kamu, si dia sukakan kamu?? cintakn kamu?? kamu ingat kalau  si dia jadi follower blog kamu, si dia sukakan kamu?? cintakan kamu??...sedarlah Hany Farhany..jangan jadi seorang yg cepat perasan.. tolonglah sedarkan diri ini...knp aku mudah sukakn seseorang?? dn cepat pula membenci seseorang?? 

Ya ALLAH...bantu lah hambaMU ini...perbaikilah hati hambaMU ini..Ya ALLAH...jgn biarkn aku lemas dlm perasaan hati ini...Jangan biarkn si adam anggap kamu ni pmpuan murahan...jagalah maruahnmu...jagalah..selagi mana kamu bergelar MUSLIMAH...jangan biarkn mereka menggangap kamu prmpuan yg murah dgn cinta...angkatlah egomu...biarkan mereka kata kamu 'jual mahal'...sedarlah wahai Hany Farhany....

5 comments:

  1. DETIK-DETIK TERAKHIR SEBELUM MENJELANG TAHUN BARU 2012...SELAMAT TAHUN BARU..:)

    ReplyDelete
  2. bahaya.. lebaran baru... doakan akak..cepat cari jodoh dan kahwin..yg paling penting semoga sukses dlm pelajaran..doa akak cepat hbs lbjr..:)

    ReplyDelete
  3. ap yg bhaya kak?em..sudh pasti..sy fham prasaan kak..sy pn seorg pmpuan..insyaALLAH..sy sntiasa doakn yg trbaik buat kakak2 sy...insyaALLAH kak..ALLAH dh aturkn yg trbaik buat kak..psoalannya cuma lmbt atau cpat jer..hrap kak sntiasa sbar n tabah harungi hdup ni...:)

    ReplyDelete
  4. Bukan bibir ini berbicara...namun jiwa ini berbahasa....

    ReplyDelete