I loVe Design

I loVe Design

Friday, 30 December 2011

Sedarlah Hany Farhany

Tepat jam 3 pagi..aku coretkan luahan hati ini...em..kamu smua prnah brcinta tak?? pasti rmai di kalangan kamu prnah bcinta kan?? ade yg bahagia, ada yg sengsara, aada yg derita, ada yg kekal, ada yg bjauhan dn sebagainya dlm pcintaan ni. knp ana nk ckp tntg bab CINTA ni..em..ana pn heranlah..tiap kali bukan Facebook..on9..pasti xkan lari dari post tntang CINTA..sikit-skit bce wall org 2..post tntg cinta..cinta..cinta..naik muak kdang2 tu..tp tetap tkan butang 'LIKE'..hehe..em..agaknya ni musim BERCINTA kot..entahlah..no komen..2 hak masing-masing...
Berkenaan dgn topik di ats..sedarlah Hany Farhany...jgan trlalu cepat trjebak dlm lembah cinta..dlm lautan cinta..dlam sungai cinta..dlam tasik cinta...Jangan trlalu cepat sukakan sesorang...kamu mahu hati kamu trluka lagi?? kamu mahu hati kamu kecewa lagi?? kamu mahu kamu btepuk sebelah tngan lagi?? sedarlah..tepuk sebelah tgan mmg xkn brbunyi...lainlah kalu tangan yg sblah 2..tpuk kt dinding ke..meje ke..pipi ke...pasti berbunyi...tolonglah Hany Farhany..jangan trlalu cepatkn suka kan dan cintakan seseorang...jangan terlalu lemah prasaan kat lelaki...tologlah..2 hanya mainan perasaan...kamu ingat kalu si dia slalu 'like' status kamu..si dia sukakan kamu??cintakn kamu?? kamu ingat klu si dia slalu blas cit cat kamu..si dia sukakn kamu?? cintakan kamu?? kamu ingat kalau si dia komen ap2 yg ade di wall kamu, si dia sukakn kamu?? cintakan kamu?? kamu ingat kalau si dia lyan kamu dgn baik, si dia suka kan kamu??cintakan kamu?? kamu ingat kalu si dia request frenz kt kamu, si dia sukakan kamu?? cintakn kamu?? kamu ingat kalau  si dia jadi follower blog kamu, si dia sukakan kamu?? cintakan kamu??...sedarlah Hany Farhany..jangan jadi seorang yg cepat perasan.. tolonglah sedarkan diri ini...knp aku mudah sukakn seseorang?? dn cepat pula membenci seseorang?? 

Ya ALLAH...bantu lah hambaMU ini...perbaikilah hati hambaMU ini..Ya ALLAH...jgn biarkn aku lemas dlm perasaan hati ini...Jangan biarkn si adam anggap kamu ni pmpuan murahan...jagalah maruahnmu...jagalah..selagi mana kamu bergelar MUSLIMAH...jangan biarkn mereka menggangap kamu prmpuan yg murah dgn cinta...angkatlah egomu...biarkan mereka kata kamu 'jual mahal'...sedarlah wahai Hany Farhany....

Ciri-ciri lelaki yang disenangi dan disukai

Apakah ciri-ciri lelaki yang disenangi dan disukai?? Adakah dia perlu hensem?? bergaya?? macho?? kacak?? Di sini ada beberapa senarai yang mana ciri2 tersebut perlu ada pada seseorang lelaki itu supaya disenangi dan disukai..
1.     Yakin pada diri..kyakinan diri adalah kualiti penting yang sering di cari oleh wanita, lakukan sesuatu perkara itu dengan terbaik. Yang paling penting, jangan memperkecilkan kelemahan diri sendiri. Ana amat xsuke, amat pantang klau seseorang lelaki tu mperkecilkan diri dia sendiri..hina diri dia sndri.cnthnya..’’sy ni bodoh, xpndai, budk miskin la..apala..’’.lebih2 lg depan ana..Ada yang menyerah kalah sebelum berbuat apa-apa. Ini bukan sifat lelaki sejati. Sebaliknya kamu harus berikan lasan yang kukuh, kenapa kamu tidak boleh lakukan. Penting untuk berlatih bersungguh tanpa mengenal erti putus asa dan sentiasa berfikiran positif.

2.     Pandai buat lucu. Jangan bercakap terlalu serius atau ketawa yang dibuat-buat.. Tu namanya plastik. Lebih teruk kalau tersengih-sengih tak tentu fasal. Ingat untuk menjadi seorang yang kelakar tidak semestinya kamu membuat lawak bodoh. Belajar berlawak secara spontan dan bersahaja kerana ini akan menghiburkan hatinya. Ana ni suke sangat ketawa. Suke layan pgram Maharaja Lawak, Raja Lawak, dn yg berkaitan sewaktu dngannya. Lawak bersahaja itulah yang membuatkan si dia  terus merindui karenahmu.

3.     Romantik. Wanita sebenarnya menginginkan seorang  yang romantik. Ingat, romantik bukannya gatal atau miang, lelaki yang romantik adalah yang pndai mengambil hati dan bijak menggunakn kata-kata. Suka mengambil berat dan penyayang kata-kata. Suka mengambil berat dan penyayang juga menjadi salah satu aspek yang menarik perhatian wanita. Biar seseorang wanita itu kelihatan ‘rugged’ atau agresif. Namun dlm hal teman lelaki, kebanyakkannya memilih yang romantik. Betul x pmpuan di luar sana??

4.      Wang. Tidak disangkal lagi rmai wanita bsifat materialistik atau mata duitan. Mreka hanya mahukan llaki yg berjaya dan mempunyai wang yg banyak shja. Selain bkerja, kamu juga blh bergaul dgn orang kaya atau trnama yg mgkin boleh mmbantu kamu mjadi kaya suatu hari nanti. Belilah baju atau kasut jenama, kamu bakal mcuri pandang wanita. Biar papa asal brgaya. Papa dlm hal ini adlh kamu perlu mnyesesuiakn diri dgn gaya org kaya. Biar trpksa mngeluarkn wang yg lbh sdkit, nmun hasilnya hnya kamu yg mndpat nikmtnya. Umpama mmbeli kereta BMW walaupun tnpa aksesori, ia tetap dilihat gah berbanding dgn kereta biasa yg penuh dgn aksesori..Tp bg ana xsmua pmpuan materialistik la. Xprlu blakon jd bukn diri kita yg sbnar..tu xikhls dan xjujur namanya..

5.     Bijak. Wanita sering mengimpikn mdpt seorg llaki yg brpendidikn dn pndai. Jika kamu berasakn kamu kurg bijak, mgkin kamu blh mngambil lgkah utk mlnajutkn plajaran. Luangkn masa kamu mndgar berita Dunia or CNN dan rajin mngisi teka silang kata supaya tampak berilmu. Wanita suka lelaki yg bijak dn suka mmbaca. Tdk smstinya kamu adlh seorang ahli akademik..ulat buku xpe.caranya, baca ulasan buku seolah-olah kamu tlh mmbaca kseluruhan buku tsebut. Pakailah crmin mata yg tdk berkuasa utk mmperlihatkn kamu bgaya sprti seorg intelek. Ana suka llaki yg pkai crmin mata sprti ana. Nmpk mcm budk pndai jer even die xpndai mne pn..huhu...Tp..klu dh kaya dgn ilmu..jgnlah kamu kdekut ilmu plk..2 mslh..

6.     Sensitif. Setiap kali psagan kamu bckap, dgrlah dgn khusyuk smbil mmandang bola hitam matanya..jgn plak tenung atau renung..xselesa dia nanti. Malah mgkin kamu blh brkata ‘’sy memahami prasaan awk’’ bagaimanapun jgn pula kamu trlalu snsitif krana sbagai tmpat brlindung tentulah mreka memerlukan pohon yg kukuh.

7.     Suka kanak-kanak. Wanita menganggap seorg lalki yg bijak adalah brpengetahuan luas dlm smua bidang trmasuk mjaga kanak-kanak. Hati wanita mudah trsentuh dgn lelaki yg sukakn kanak-kanak..yup..yg ni ana setuju. Apabila si dia membelai kanak-kanak yg ditemuinya, kamu mmberikn prhatian kepadanya. Selepas itu kamu pula blh mndudkung smbil mngagah kanak-kanak itu, prbuatan kamu ini scara tdk langsung akn mmprlihatkn yg kamu mmg layak mnjadi bapa yg pnyayang.

8.     Bijak berdandan. Lelaki juga kena pndai mrawat atau memanjakn tubuh. Bagi yg mmpunyai kulit bminyak, kamu perlu mluangkn masa utk mlakukn perawatan bagi mngelakkn jerawat atau pnyakit kulit yg lain muncul. Selain brpakaian kemas dn sesuai. Kebersihan tubuh juga hndaklah diberi tumpuan. Kuku hndklah dipotong rapi dn bersih. Pendek kata, kbrsihan tubuh msti di jaga kerana ia mmberikn kesan kpda hubungan kamu dn si dia nanti. Prnh 1 hari 2, ana lalu kt sblh seorg llaki..ya ALLAH..bau badan dia maha dashyat..nk trmuntah ana bau badan dia..hemm..ap jnis llaki la mcm 2...yg herannya, mkwe die xbau ke badan die 2??hye..agknya org bcinta mcm 2 la..smua bnda bsuk bau wangi...Apapun, tiada llaki yg smpurna, namun kamu blh brpura-pura mnjadi smpurna. Perlu diingatkn, kamu smstinya mmpunyai kelebihan yg tertentu. Jadikn gunakan kelebihan itu dgn sebaik mgkin. Yg pnting kamu mampu mlakukan sesuatu yg terbaik. Smntara yg slebihnya kamu blhlah berpura-pura. Jika sgalanya brjalan lancar dan hatinya sudah brjaya di tawan, tdk mustahil si dia akn mnjadi permaisuri hidupmu.



P/S: Artikel ni ana copy dri Blog Jiwa Jiwa tp ana dh edit skit dn tmbah skit la..
7.   

Thursday, 29 December 2011

Maxi Skirt...:)


Skirt pakai dgn kardigan pn cantik...
Malam ni ana nk cite tntg skirt..skirt..skirt??pmpuan msti knl kn.skg ni kn gelombang fesyen skirt..kt mne2 jer kite dpt tgk n lihat..kaum pmpuan xkira budk2 ke, rmaja ke, mkcik ke, janda ke..jgn pondan sudh...ramai pkai skirt..maxi skirt ye..bukn ana ckp tntg mini skirt..yg 2 bahaya..hehe...

Maxi skirt ni mknanya skirt yg labuh..ala2 mcm gadis Gipsi 2..prnh tgk x?em...even ana ni buknlah seorg yg 'fashionstyle' tp sbnrnya ana minat sgt tntg dunia fesyen ni....prnh 1 ktika dlu ana brangan-angan nk smbung blaja dlm bidang FESYEN kt Universiti nti...wow..dasyat beb..hehe..tp angan-angan tu xjadi kenyataan sbb rzeki ana xbpihak pd bidang 2...huhu..agk2nye kn klu ana blaja tntg bidg 2 skrg ni..msti rupa n gaya ana lain bebenor dgn skrg ni kn?hemmmmmm...........

Eh2...dh lari topik plk dh..k,brbalik tjuk utama kita td..tntg maxi skirt..skrg ni dh jd trend kn pmpuan pkai skirt?nk2 rmaja pmpuan...seingat ana dlu la..Bienda dh lame bawa trend paki maxi skirt ni..tp skrg dh menular balik virus 2..hehe...tp bg ana kn..ana ske sgt tgk pmpuan pkai maxi skirt...cntik sgt9....xksah la..dorg pkai bju labuh ke..bju singkt ke...pkai tdung ke..xpkai tdung ke...nmpk cntik n lawa sgt klu pmpuan paki maxi skirt ni...sopan pn sopan..tutp aurat pn..tutp aurat..ye la..drp skit mata tgk dorg pakai legging yg maha ketat 2...fuhh..tfikir jgk..mcmne la dorg pkai legging or sluar yg ketat 2 ye??agk2nya seksa x nk pakai??hmmmmm.....
Wow..maxi skirt putih...cpat kotor...
Em..sbnrnya ana ade jgk koleksi maxi skirt ni..tp 1 helai jer..huhu...xbrani lg nk pkai maxi skirt ni..tgk org pakai catik jer..tp xde kberanian sgt nk pakai maxi skirt ni..2 pn beli wrna gelap,..hitam..ye la..beli wrna cerah2..jarang plak nti..huhu....sbrnya kn..senang jer klu kite nk buat maxi skirt ni..senang sgt9..hehe..anan dh belek-belek dh mcmne dorg jahit skirt ni...rupa-rupanya senang jer..jnji ade kain..hehe...knp blh tfikir nk jahit sndri skirt ni??Em..di suatu petang yg indah..tgh ana lipat-lipat skirt ana 2..smbil belek-belek skirt 2..IDEA tbe2 dtg mnyapa ana..''eh,knp kau xnk buat sndri skirt ni?mudah jer nk jahit..lg jimat..nk corak n kaler ap pn blh..''..em..btul jgk ye IDEA ana ni brkata...hehe...so..mlm 2 ana bcadang nk tny mk ana psl nk jahit skirt ni..mlm 2 ana kol mk ana..tny tntg maxi skirt sma ada blh jahit sndri ke x..mak ana ckap..blh jer jahit sndri..jnji ade kain yg brsesuain nk jahit 2...bla..bla..bla...bincg pnye bincg,.ana plan dgn mak ana..balik cuti sem nanti..ana nk try buat n jahit maxi skirt ni sndri..hehe....

Lebih kurang mcm ni skirt yg ana plan nk jahit...insyaALLAH...
So..tnggu je la sama ada balik cuti sem nanti..ana bjaya x jahit skirt ni ye?jeng..jeng..jeng...Sbrnya mse cuti mid sem hari 2..ana dh jahit dh spasang baju..rekaan ana sndri,.nk kate bju kurung biasa..bukn..nk kate bju kurung moden..bukn kot..nk kate bju riau..jauh skali..nk kate kebaya pn lg la tidak...em..ntahla..bju 2 ana dgn mak ana yg jahit..part2 yg sush ana bg mk ana jahit....cnthya lngan bju dn pinggang kain, part2 yg snang..ana la yg jahit..bju die mcm besa jer..tp kain die..ana buat mcm skirt labuh..bukn mcm skirt kt ats ni..mjadi jgk rupanya skirt yg ana buat 2..hehe..tp kain die xsesuai..trlmpau ringan..n kena angin..mmg cpt trangkat la..so..xbrpe nmpk mcm skirt la..nmpk mcm kain susun biasa...agk kcewa la kt situ..so..balik ni..smbil2 duk saje2..hbskn mse cuti..lbh elok skiranya ana blaja mnjahit bju sndri..huhu...

Skirt yg ana jahit 2,corak kainnya lbh kurg mcm ni la..tp bukn patern mcm ni..corak penuh..
K,la..kite lihat sama ada berjaya ke tak ana jahit maxi skirt 2 ye??  hehe...ruangan kali ni..sje2 jer..nk cite tntg keje yg xde kena mngena dgn stdy pn..huhu....k,la .Salam n selamat malam..(mlm ke??dh 4 pgi kot...)

Najwa Latif

Suatu hari Najwa Latif berpindah
ke sekolah baru....
Cikgu: selamat berkenalan....
Najwa: kita Berkenalan hanya
dalam laman muka buku.... :)
... Cikgu: sat gi cikgu hantar kau
dekat guru besar baru tau...
Najwa: Kau hantar pesan dan
suruh aku terima kamu ooohh
uwouwouwo :P
Cikgu: cikgu sakit hati dah ni :|]
Najwa: hati ku rasa sesuatu :P
Cikgu : sebelom kamu balik,
datang jumpa saya kat office..
Najwa : Dan pabila kau kata kau
mahu jumpa aku
Cikgu: atau kamu nak saya hantar
kamu dekat guru besar? :putnam:
Najwa: Ku gelisah berdebar hati
rasa tak menentu :)
Cikgu: cikgu rasa kamu ni dah tak
betol..
Najwa: Oh oh benarkah rasa itu...
Cikgu : ingat taw.. sebelum balik
nanti kamu datang office jumpa
saya!!
Najwa : bagaimana harus
bersua...ku rasa gementar tapi
bahagia
Cikgu : memang kalau dah ade
peluang nak rotan je kamu ni...
Najwa : perlukah kita beri peluang
pertama..
Cikgu : saya dah agak hang ni
bermasalah..
Latif : walaupun kita tak pernah
berjumpaa..... ooohh
uwouwouwo.......
Cikgu: otak saya dah sarat dengan
macam2 masalah.. Kamu ni buat...
Najwa: Banyak persoalan yang
berada di minda :)
Pelajar lain menyampuk: cikgu ni
banyak tanya la...
Najwa : Banyak tanda tanya dan
juga kata kerja
Cikgu disiplin : cikgu jom pegi
lunch dengan saya kejap lagi
Cikgu: Argh, tak nak, nak settle kes
najwa ni
Najwa : Otak kata jangan hati pula
kata ya ♥
cikgu: tak menentu saya di
buatnya..
Najwa : Hidup tak menentu
adakah ini cinta......
Cikgu : konfius!!!
Najwa : banyak soalan banyak
juga jawapannya
Pelajar lain : kalau ikut hati,cikgu
kami memang nak bunuh hang ni
adoiii
Najwa : kata hati dan rasa tak
dibiar saja..
Cikgu Disiplin : masuk bilik saya
nak jalankan operasi merotan ni...
Najwa : setiap yg berlaku ada
kebaikannya,harus pejam mata
dan cuba apa saja...
Cikgu Disiplin : kamu pandang
muka saya..
Najwa : Pabila kau renung tajam
tajam mata aku
Cikgu Disiplin : cikgu, kau rasa kita
nak report kat encik latif ke..
Cikgu : aku rasa...
Najwa : Ku rasa sesuatu rasa yang
ku tak tahu
Cikgu : Najwa! Ape semuanya ni?
Najwa : Oh oh ini cinta
remajaku.. :P
Cikgu : cinta? Dengar baik2 kata-
kata cikgu ni...
Najwa : Dan pabila kau katakan
kau suka aku... ^_^
Cikgu Disiplin : sudah., Diam!!
Najwa : Ku terdiam terkedu tak
tahu mana nak tuju...
Cikgu Disiplin : Cikgu! cinta apa
yang dia merepek ni?
Cikgu : Oh oh itulah cinta yang
satu ♥
Cikgu Disiplin , Cikgu , Najwa :
Cinta di muka bukuu...

Wednesday, 28 December 2011

Si Tudung Tweet (~_*)

  Fikir sndri la the moral of this story ap die..huhu...

AISHITERU & VANILA COKLAT

Kali ni nak cite pasal drama tv plak..hri 2 tgh survey2 blog Malaymovies.full, nak tgk cite ap utk hilangkn boring..ternmpk la1drama tv ni..tjuk die agak unik..n cover page utk drama ni pn unik n comel..AISHITERU..mcm tjuk lagu Zivilia Band kn?hehe..em..cite ni bru je start..episod 1..try layan je la cite ap..hehe..plakonnya..heroin=Erin Malek, dan dua hero dlm cite ni= Izzue Islam (ahli grup Fourteen 2..) n Afiq Muiz..(Dua-dua plakon baru)..tp kn skali pndg muke Afiq Muiz ni mcm Remy Ishak..cube tgk..btul x?

Tp sblum ana nk cite drama ni tntg ap..lpas ana dh hbs tgk smpai hbs episode 1 tu..rse gram la plk..sbb xblh tgk cite 2 smpai the end..kna tnggu next week demi next week la nk tgk smbungannya..hehe..tgh2 upload 2..trnmpk la plk 1 lg drama..tjuk drama ni pn cute n unik jgk..VANILA COKLAT..episode 1 jgk..hehe..Plakon utama Izara Aisyah n Aiman Hakim Ridza..(plakon bru jgk)..bru tgk episode ptama..dh trpikat nk tgk episode strusnya..
Dua-dua cite ni tema die sama jer...kena KAHWIN PAKSA. yelah..penerbit pn sma..ASIA MEDIA CONTENT..hehe..cite Aishiteru bkisahkan tntg prcintaan 3 segi..heroin ank seorg nelayan, hero 1 seorg student UKM (dari kg yg sama) dn sorg hero lg ank org kaya..hero stdent UKM tu dgn heroin brkwn sjk dari kcik lg..msing2 simpn prsaan tp xbrani nk luahkn..huhu..ana pn xbrape pndai nk cite plot dmi plot ni..huhu..cite stkat yg ana thu je la...cite Vanila Coklat plk bkisahkn dua org student yg kna khwin pksa dsbbkn olh perents diorang..heroin 2 ank doktor n hero plk anak Dato..mcm msuk je kn?mslhnye dua-dua org ni musuh yg sgt ketat di kolej..dn cite Aishiteru pn same..hehe.so...nk thu cite slanjutnya kisah dorg smua 2...sila lah tonton sndiri..best cite ni utk mngisi masa lapang korang..hehe..enjoy  n have fun..!


Macam kartun jek!

Salam semua...ruangan kali ni sje2 jer..ana nk upload pic2 yg ana edit gune Photoscape..I LOVE PHOTOSCAPE! hehe...ana sgt ske edit pic..nk2 pic yg ana snap sndri..huhu,...tp doesn't mean ana ni ske snap2 pic..ana lbh ske snap pic org lain than diri sndri..sbb kite akn rse puas hti bla tgk hsil tgn sndri..x gitu??




Ni bukn ana pkai tdung singkat ye..tp ni ana paki kot..tdung kt dlam kot..2 yg nmpk singkt 2.







Pandai ke main piano 2??


This is my best frens..Aida n Jannah...
Ske tgk Aida..die sgt cute n pndai bposing..hehe
Tahi lalat die yg mahal 2..mcm Ct..kalah Ct..huhu







Pegang mike sbb nk kna present..



Macam model muslimah la plak..hehe..
       


















Tuesday, 27 December 2011

Blog ku..

Sangat puas hti bila dpt create a blog..hehe....msti klu korng tgk blog ana ni..nmpk serabut skit..trlampau bnyk decoration..huhu...trlampau over..trlmpau wrna-wrni..trlampau meriah..xksah la..ni blog ana..ikut ske ana lah..hehe...msih bnyk lg klmahan yg tdpt dlm blog ana ni...tp xpe..ana akn trus explore dn mgexlplore gadget2 utk blog n survey blog2 org lain..hehe..nk update n lyan blog ni buknnye snang..prlukn bnyk mse..nk2 ana tgh stdy skg ni..masa mbataskn sgala pgerakan ana trutamanya nk lyan blog..huhu...sbnrnya trlmpau bnyk yg ingin ana kongsi n luahkn dlm blog ana ni..(ana xksah ade org bce ke tdk)..tp mse xmizinkn...time cuti pnjg..bru la ade mse nk update blog...klu x..jeling je la blog ni..kdg2 brbuln2 xbuka..huhu...tp tgk trend skg n..zman blog..rmai di luar sna yg dh ade blog..dlm erti kata lain..dh jd BLOGGER...so..skg ana pn nk bjinak-jinakkn diri jgk la dlm blog ni..nk jd seorg blogger...xksah follower rmai ke x..smua 2 xpnting pn...(ye ke xksah?? tiap2 kli buka blog, pkra first kna buat, msti tgk follower btmbh ke x..)...huhu...(~_*)

Ada apa di MID??

ASSALAMUALAIKUM SEMUA....
Kali ni ana nk cite tntg aktiviti ana hjung mmgu hri 2..hri Isnin hri 2..(hjung mmgu ke?)..kitorg plan nk g Mid Valley..jus two of us..Asmah n me..tujuan UTAMA beli bekalan makanan utk stdy n exam week ni..kat Carrefour..bimbg jgk la ble kluar outing bdua jer..bimbg tkut tjadi ap2..tp alhmdulilah...ALLAH mlindungi kami spnjg pjlanan prgi dn pulang..kami btolak ke sana kira2 pkul 10 pg..sprti yg dirancang la..xnk pg lwat sgt sbb nk solat Zohor kt kolej jer..hehe..

Kami keluar dri blik 3 org..Jannah pn join skali hri 2 tp die nk balik umah pak cik die kt Sungai Besi..katanya sje melawat dorg..nti dicop smbong plk..mentang2 blaja kt UM..die ckap la..Kami naik bus pgi ke Mid..naik bus Rapid murah skit..tmbang juz RM1 jer nk dbndingkn naik teksi..mybe dlm RM6 kot..time 2 bnyk jgk la teksi yg tnggu kami...sbb kt bus stop 2 xrmai org..blh kira dgn jari ada brape org..tp dlm hati..(sory le pak cik, kami prefer naik bus..murah). kami pn buat derk je la..then agknye pak cik2 2  fham kot..dorg slow2 la bransur pg cri planggan lain..Kadang2 ksian plak ana tgk pak cik2 ni xde plnggan tp bile fkir positif..2 rzeki ALLAH TAala..

About 15 minutes we all waiting the bus...mule2 2 bus dh ade tp kami xsmpat nk kejar..driver bus 2 xnmpk kot kitorg kejar bus 2.. EEE...trlepas 1 bus..sygnye...(xde rzeki lg)..tp lbh kurg 15 minutes..bru la bus rapid smpai..dgn hati gumbiranya kami naik bus trsebut..hulurkn duit not rm1 kt driver bus 2..baik jgk la drver bus 2..dlm hati bdebar2 jgk la nk smpai Mid..KNP??sbbnya ni baru kali KEDUA ana jejakkan kaki ke Mid 2..Student lain dh bnyk kali pg sna..huhu..sdgkn ana dh lme duk kt UM ni bru dua kali jer jejakkn kaki ke sana..huhu...perlu rse malu ker??of kose TIDAK!..buat ap nk malu..

Mule2 smpai Mid..ap yg kitorg buat??ni yg kitorg buat..hehe...

Setelah pnat bgmbr..bru la kitrg g shoping..nasib baik kitrg pg awal kt sna..so...pgunjung xrmai mne..sgt lengang time 2..2 yg sdp sgt posing 2...klu ade org rmai..sgan jgk la nk posing bnyk2..Asmah pn ade jgk bgmbr tp die xizinkn ana ltak dlm ni..em..4 ur info..kami ambik gmbr blatarkn blkangkan pryaan Krismas ni..doasn't mean kami turut mraikannya..turut mnyokong pryaan ni..sesngguhnya haram hkumnya..niat kami hnya utk mcri pnglaman n mnikmati pmandgan di sna..d smping mnambhkan ilmu kami..that's all..


Monday, 26 December 2011

10 Artis Wanita Tercantik Malaysia Bila Bertudung

Jika kita lihat, semakin ramai artis wanita di Malaysia yang mula bertudung. Antaranya ialah Irma Hasmie, Liza Hanim, Catriona Ross, Farah AF, Nora dan ramai lagi. Alhamdulillah, perubahan mereka ini sedikit sebanyak akan memberi impak kepada  wanita-wanita di luar sana untuk turut bertudung. Artis wanita yang bertudung sememangnya nampak lebih cantik dan ayu. Kalau tak percaya boleh lihat gambar 10 artis wanita bila mereka mengenakan tudung yang lengkap.

1.       Fazura



2.       Tiz Zaqyah




3.       Fouziah Gous


 
    4. Erra Fazira

    5. Neelofa

    6. Nora Danish





    7. Lisa Surihani



    8. Maya Karin




    9. Fasha Sandha


   
10. Dato’ Siti Nurhaliza


Semoga satu hari nanti akan terbuka pintu hati mereka untuk terus bertudung, InsyaAllah.Yang penting niat kena ikhlas, bukan bertudung kerana ikut trend ataupun sekadar nak dapatkan perhatian media sahaja. Sama-sama kita doakan.